Massagepraktijk Senang

Massagepraktijk Senang is gevestigd op Bed & Breakfast Quinta Serena.
Een massage is een weldaad voor uw lichaam. Om uw ontspannen vakantie compleet te maken kunt u kiezen voor een heerlijke wellness behandeling door een professionele massage te ondergaan bij praktijk Senang.

Al meer dan 20 jaar geeft Jeanne met heel veel plezier verschillende massages. Ze beheerst een groot aantal verschillende massage-technieken, zoals klassieke/ontspanningsmassage, Pitjitten,  hotstone massage, een Sabaayadi massage of een reikibehandeling.
De diversiteit in massages en de jarenlange ervaring maken het extra aantrekkelijk om eens een massage te reserveren. Daarmee ondergaat u bij praktijk Senang een bijzondere en ook een heerlijk ontspannen ervaring.
U kunt bij Praktijk Senang kiezen voor één van deze massages.

Klassieke ontspanningsmassage

De klassieke massage is een massagemethode waarbij de behandeling een vaste opbouw heeft. Het is een vloeiende aaneenschakeling van bewegingen waarin de ene massagehandgreep naadloos overgaat in de andere. Er wordt gemasseerd met massage olie op natuurlijke basis. De massage start bij de benen, dit om de aandacht uit het hoofd te halen. Daarna een zeer uitgebreide rug en schouder/nek massage. Als dit is afgerond volgt er een korte hoofd massage, waarna de cliënt totaal ontspannen nog even kan blijven nagenieten. Elke massage eindigt met het drinken van een glaasje mineraalwater. Dit om de afvalstoffen geen kans te geven om in het lichaam vast te blijven zitten.

Hotstone massage

Sinds duizenden jaren al worden energetische stenen toegepast voor gezondheid en voor welzijn. De helende kracht van een steenmassage geeft evenwicht en balans voor lichaam en geest, verwent de huid, geeft een zeer diepgaande relaxatie en stimuleert de energiestroom. Het is een bijzonder doeltreffend middel tegen spanningen en stress. Door de combinatie van warmte en beweging(thermodynamica) kan men dieper in het spierweefsel doordringen. Dit maakt de massage effectiever. Een hotstone(lavastone) massage draagt daarom bij aan het zelfherstel van het lichaam. Het helpt afvalstoffen af te voeren en het lichaam te ontgiften.

Pitjitten

Indonesië, de gordel van smaragd, waar, zeker binnen het gezin, lichamelijk contact zo gewoon is. Daar ligt de oorsprong van de Pitjit. Het traditioneel Indonesisch masseren. Voor een pitjit kun je terecht bij een tukang pitjit. De massage *boerin* die tegen betaling een flinke massage uitoefent. Een massage waarbij gebruikt wordt gemaakt van oliën. Zoals kajapoeti olie of andere kruidenoliën. Ook worden er kruidenbalsems gebruikt en koude en warme kompressen.
Er wordt gemasseerd met de handen, vingers en duimen, geklopt met open en dichte vingers, open en dichte vuist. Uw gehele rug,schouders,nek,benen en hoofd worden tijdens deze massage aangepakt en u zult zich na de massage als herboren voelen.

Sabaaydi massage

De naam Sabaaydi is afgeleid van Sawaaydi. Dit is een Thaise groet en betekent; Ik wens je geluk, gezondheid en een goed leven. Een Sabaaydi-Massage is een Thaise massage die gebruik maakt van kruidenstempels met geneeskrachtige kruiden en olie. De Standaard Sabaaydi massage is pure ontspanning en lichaamsreiniging in één. Door de energetische werking en kruiden zorgt hij voor ontspanning en inwendige reiniging.
Lichaam en geest komen in evenwicht en het werkt preventief voor een gezond lichaam.

Reiki behandeling

Reiki wordt wel uit het Japans vertaald als universele energie. Letterlijk betekent de: kracht van de zon. Het is, een vorm van energieoverdracht. Deze energie heeft een helende werking op zowel lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Reiki energie is eigenlijk de levensenergie waarmee elk levend wezen ( plant, mens en dier) bezield is. Reiki ontspant. Ontspanning is een voorwaarde voor genezing. Spanning veroorzaakt disharmonie en daaruit kunnen diverse klachten voortkomen. Spanningsklachten zoals stress, examenvrees en migraine kunnen met Reiki uitstekend behandeld worden. Bij andere klachten en ziektes kan Reiki goed ondersteunend werken bij het genezingsproces en dit proces vaak verkorten.