B&B Lissabon

Lissabon ligt 1 uurtje vanaf onze Bed and Breakfast en is makkelijk te bezoeken voor een dag- of een stedentrip. U kunt met eigen vervoer gaan, maar er rijdt ook een snelbus.
Lissabon is een wereldstad met karakter  De stad heeft een grote hoeveelheid historische gebouwen, prachtige musea, fantastische uitzicht punten en veel bezienswaardigheden. Lissabon heeft ook een moderne kant. Je vindt er vele hippe bars en restaurants en de oude trams staan in groot contrast tot de hypermoderne metro die je snel van de ene kant naar andere delen van de stad brengt. Er is een levendig nachtleven waar je verbaasd van zult staan.

Bekende wijken in Lissabon

De stad is Lissabon uniek. De combinatie tussen de verschillende authentieke (UNESCO) bezienswaardigheden en moderne musea zorgen ervoor dat je deze stad zeker meer dan eens zal willen bezoeken. Het contrast is groot. De smalle en kronkelende pittoreske straatjes in de wijken Bairro Alto en Alfama staan in groot contrast met de brede en statige rechte boulevards in Marquês De Pombal. De wijk Belém is daarentegen weer een combinatie van statige boulevards met authentieke bezienswaardigheden en musea, zoals het Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém die beiden op de UNESCOwerelderfgoedlijst staan.

Stedentrip Lissabon

Voorafgaand of aansluitend op een verblijf bij onze Quinta kunt u natuurlijk een leuke stedentrip maken naar Lissabon.
Een aantal goede suggesties voor een weekend in Lissabon.
Vrijdagavond: het Hard Rock Cafe – erg leuk, geweldige sfeer en goed eten!
Zaterdag: Na een goed ontbijt met de tuk-tuk naar het kasteel dan lopend naar beneden door de straatjes van Alfama, langs de Moorse muren en langs de kathedraal.
Na een drankje, een wandeling naar de Praça do Comércio en daarna kunt u door naar de Cais do Sodre – prachtige promenade langs de rivier naar de trendy markt- eetcafe Mercado Ribeira.
Vroeg in de avond een wandeling naar de GLORIA kabeltram en dan een rit tot BARRIO ALTO, waar een geweldig Marokkaans restaurantje is gelegen: de Flor De Laranja.
Vanavond is het een groot contrast met de avond hiervoor.
Dit restaurantje is zeer klein en intiem. Het eten is fantastisch!!
Sluit de avond af in een van de coolste bars ooit, Pavilhão CHINES net om de hoek.
Zondag: check out van het hotel en op naar de trendy wijk LX FACTORY onder Ponte 25 de Abril.
Veel cafes, kraampjes, verkoop van kleding, meubels en cadeauwinkels.
Voor een hotel suggestie kunt u dit altijd bij ons navragen.

Winter of zomer

Lissabon is een stad die je zowel zomer of winter kan bezoeken. Er is altijd levendigheid en je kunt genieten van feesten zoals festas de Lisboa of Festival dos Oceanos. Er zijn genoeg redenen om te gaan en nog eens terug te keren naar deze bijzondere stad!!