Anders...

27 juli 2012.

ANDERS….

Canuto en Jaap

 

Dat ons leven heel anders zou worden na onze emigratie,… dat wisten we wel. Maar hoe anders…dat zijn mooie en kostbare ervaringen geworden.
Vanuit een gehaaste vooruit snellende maatschappij, uit een rijtjes huis , met een postzegel als tuin…opeens naar een oude Quinta op het platte land van Portugal met een grote lap grond.
Maar één buurman aan de overkant van het landweggetje in een oude,maar prachtige Quinta. Zijn hartelijkheid en gastvrijheid gaven ons al heel gauw het gevoel van thuis zijn.
Onze buurman met de bijzonder naam CANUTO was, behalve boer , ook nog een actieve wijnmaker. In zijn adega hebben we heel wat uurtjes doorgebracht. Zittend op een aardappelkist hebben we vanaf het begin leuke gesprekken gehad. Soms over het weer, maar ook over hoe het leven vroeger was, de familie en het leven nu.
Elk jaar maakte hij zo’n 800 liter wijn. Je zou denken, mwah…dat valt wel mee.Maar voor privé gebruik zijn het toch wel een boel litertjes wijn. De wijn was van goede kwaliteit en we dachten dat het een leuk idee zou zijn om de wijn te kopen voor onze gasten in de B&B. Maar,.. dat werd direct van de hand gewezen. De wijn was voor vrienden! Dat waren wij, maar ook de visboer, de postbode, boeren uit de omgeving en de “Petroleiro”.( Dit woord kende zelfs onze docente Portugees niet.) De Petroleiro was vroeger een petroleum boer en deze heeft nu een soort van Portugees SRV wagen(tje), waar je van alles kan kopen, van lamp tot aardappel, van graszaad tot zeep etc. etc….
Na een aantal glaasjes ging het werk “gewoon”weer door….
Je kan je voorstellen hoe vrolijk iedereen weer verder slingerde over ons slingerende landweggetje?! :-).
Op de foto: Jaap en Canuto

Contact

Bed & Breakfast Quinta da Vida Serena
Moshi & Stoffel

Rua Principal 115
2460-202 Casal de Macalhona (Alfeizerão)
Portugal
info@quinta-serena.com

Please only follow google maps https://g.page/quinta-serena-portugal?share

0032-476.522.901
00351-963.701.908