Wandelen

Wandelen in de Costa de Prata is een uitdagende belevenis. De natuur is ongerept en de kliffen en de stranden maken met de hoge golven van de Atlantische oceaan een onvergetelijke indruk. De wijngaarden en de fruitboomgaarden zijn op mooie hellingen gelegen waar u door heen wandelt en u zult zich verbazen over het prachtige uitzicht over de verschillende valleien.

Bewoners van de dorpjes die hard aan het werk zijn op het land zullen u altijd hartelijk begroeten en zelfs proberen een praatje met u te maken.

Soms gaat u verder met een volle bepakking omdat de Portugees met u zijn oogst wilt delen.

De wandelingen voeren meestal over onverharde paadjes, hellingen, bossen waar u veel verschillende begroeiing tegen zult komen en waar u zelf kunt bekijken hoe de kurkeik groeit en om de zeven jaar van zijn jasje wordt ontdaan. De enorme eucalyptusbomen die heerlijk geuren, vooral wanneer het een ietsje vochtig is. De prachtige grote dennen met zijn enorme dennenappels.

Bij de stranden loopt u door duingebieden en komt u prehistorische voetstappen van de dinosaurussen tegen in rotswanden. Er zijn paadjes die bezaaid liggen met versteende schelpen en andere paadjes waar u stenen ziet liggen met een kristalkern.

Oude huisjes/ruines die verscholen liggen in de duinen. Stilte…. en alleen het geluid van de aanzwellende golven en het ruisen van de rietbegroeiing.

De bergkammen van de Aire de Candeiros zijn indrukwekkend en u kunt daar prachtige bergwandelingen maken en bijvoorbeeld de zoutpannen bekijken van Rio Maior.

In elk dorpje is altijd wel een klein dorpscafeetje te vinden, waar u een heerlijke bica of een galão kunt bestellen (resp. een espresso of een koffie met veel melk). Met een heerlijkheidje uit de pastelleria kunt u er dan weer tegenaan om de wandeling voort te zetten.
Hier kunt u kijken voor meer wandel informatie in Portugal.

Wij hebben wandelgidsen( Nederlands en Engels) voor u te leen.