ZEEP

Ach. Brito zeep

We hebben allemaal wel een voorkeur om iets mee te nemen uit een ander land.
Soms zijn het kruiden, ( massage)oliën, specifieke kleding/stoffen, wijn, sigaren… …het kan van alles zijn.
Ik heb in Amsterdam een kleine drogisterij ontdekt waar ze heerlijke zeep verkopen uit andere landen.
Elke keer als ik er ben, koop ik een lekker stuk zeep. ( kleine tic van mij)
Soms voor eigen gebruik, maar ik vind het ook heerlijk om ze in mijn kleding of linnenkast te leggen.
Hier in Portugal hebben we behalve de wijn, port, chorizo ook…ja,.. u raadt het al…heerlijke zeep!!

Hieronder een klein stukje historie van de grote zeepmakers van Portugal:
Claus Porto bestaat  al 127 jaar bestaat en is te vinden  in meer dan vijftig landen.Dit Portugese luxemerk is vrijwel onbekend in Nederland. Het gaat hier om heerlijk geurende zepen die, sinds 1887, op traditionele wijze vervaardigd worden in Porto. De eerste Portugese zeep- en parfumfabriek werd  opgericht in Porto door de Duitsers Ferdinand Claus en Georges Schweder.
Nadat deze Duitsers het land waren ontvlucht ten gevolge van de Eerste Wereldoorlog, werd de fabriek overgenomen door de Portugees Achilles de Brito.
Heerlijke Zeep van de Ach Brito collectie geïnspireerd op Portugese geschiedenis en cultuur. Is uitgebracht als eerbetoon op al het moois dat Portugal voortbrengt. De zee (Mar), de muziek (Fado),de legende (Galo)en kleuren (Azulejo)van het land.

Deze Portugese zeep heeft niet alleen een super mooie verpakking, ze ruiken ook nog eens heerlijk. Dus dacht je dat zeep tot het verleden behoorde, dan had je het mis. Hun motto luidt dan ook: Preservar o passado, estimular o presente, e desafiar o futuro” (behoud het verleden, omarm het heden en daag de toekomst uit).

De verpakkingen zijn geïnspireerd op de Art Nouveau en Art Déco stijl. Hierdoor hebben ze een heerlijke vintage ‘feel’ en ogen ze al luxer dan je normale stukje zeep. De zeep zelf is 100% natuurlijk en wordt samengesteld uit zeep massa (Karité boter), parfums, pigmenten en aromatische oliën. De ingrediënten worden verschillende malen gemengd en gemixt om uiteindelijk een zachte homogene massa te vormen. Dit is de basis voor de uiteindelijke stukken zeep. Nadat de stukken zeep gevormd zijn moeten ze nog twee tot drie weken rijpen. Ook dit gebeurt zonder toevoeging van chemicaliën. Wat ze nog iets specialer maakt is dat ze stuk voor stuk handmatig worden ingepakt.

Deze heerlijke zeepjes en zepen, worden ook hooggewaardeerd door bekendheden als Oprah Winfrey, Kate Moss en Nicolas Cage. Musgo real  is favoriet van Johnny Depp!

Dus… ik ben helemaal om….ik koop hier nu (ook) heerlijke zeep. Portugese zeep!! Ben niet eens een bekendheid. 🙂

Contact

Bed & Breakfast Quinta da Vida Serena
Moshi & Stoffel

Rua Principal 115
2460-202 Casal de Macalhona (Alfeizerão)
Portugal
info@quinta-serena.com

Please only follow google maps https://g.page/quinta-serena-portugal?share

0032-476.522.901
00351-963.701.908