BB São Martinho do Porto

Sao Martinho do Porto ligt aan de Atlantische kust van Portugal genaamd The Silvercoast.  Dit is een gemoedelijke badplaats met een prachtige schelpvormige baai en een heerlijk kindvriendelijk strand. In de zomer staan er leuke speelobjecten voor de kinderen zoals luchtkussen op het strand tot een speeleiland in het water.
Er kunnen waterfietsen worden gehuurd en men kan er kanoën.
Natuurlijk is er op het strand ook beachvolleybal en zijn er genoeg andere activiteiten.

Strand en Boulevard

Aan de boulevard kunt u bij de vele restaurantjes een smakelijke lunch of ’s avonds een diner gebruiken. De prijzen zullen u nog steeds verbazen. Het is soms voordeliger om uit eten te gaan dan om zelf boodschappen te doen en te koken.

Wandelen naar Salir do Porto

Aan de andere kant van São Martinho do Porto ligt Salir do Porto.
U kunt vanaf São Martinho do Porto over de houten wandelpaden door de duinen of langs het strand naar Salir do Porto wandelen.
Salir do Porto heeft een enorm zandduin wat een uitdaging is voor kinderen om er vanaf te rennen of surfen.
Bij Salir do Porto machtige rotsformaties en een prachtig hoogland met spectaculaire uitzichten waar u kunt wandelen.

Boven op een rotspunt vindt u Capelle da Sant’Ana. Bij het naar boven wandelen komt eerst langs de ruines van een oud fort/tolhuis. Vlak daarbij is een zoetwaterbron die gelegen is in de zee. Volgens de dorpelingen heeft deze bron helende eigenschappen.

Bijzondere dinosaurus poot afdrukken

Op verzoek wandelen wij samen met u en laten wij u de dinosaurus pootafdrukken zien die daar nog te vinden zijn. Heel bijzonder.Tegelijkertijd kunt u van spectaculaire uitzichten genieten en bedenken hoe Portugal ooit vast zat aan Noord Amerika.