B&B wandelen in Portugal

Direct vanuit onze Quinta kunt u al wandelen door de prachtige natuur. Gelegen tussen de groene heuvels, landbouwakkers en boomgaarden zult u genieten van de rust en de vriendelijkheid en gulheid van de mensen uit de dorpjes

Natuurgebied voor vogelaars.

Op ongeveer vijf kilometer afstand bevindt zich het natuurgebied reserva Paul de Tornada.
Dit is een prachtig moerasgebied waar veel vogelaars zich kunnen verheerlijken aan de vele soorten (water) vogels die zich daar ophouden. Verder zijn er natuurlijk nog veel andere dieren te ontdekken zoals moerasschilpadden, wezels, hazelwormen en meer…

Kustwandelingen

Langs de gehele kust zijn prachtige wandelingen uitgezet, die spectaculaire vergezichten geven over de valleien en de indrukwekkende oceaan, maar u kunt natuurlijk ook gewoon zelf uw route bepalen. Het geluid van de golven geven stilte in uw zijn. In de dorpjes kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of een andere verfrissing. De vriendelijkheid van de bevolking is een weldaad voor de ziel.
Wij hebben wandelgidsen voor u ter beschikking.

Serra d’aires e candeeiros

Dit is een fantastisch ruig wandelgebied. U kunt hier van verschillende vertrekpunten wandelingen maken die leiden langs windmolens, steenfabrieken, oeroude stenen wallen, rotsen, kliffen, breuken. De geur van wilde rozemarijn en andere kruiden kunnen overwelmend zijn.
Bij Rio Maior kunt u steenzout banken vinden waar al 8 eeuwen op een traditionele manier zout wordt gewonnen. Het bijzondere is dat dit 30 kilometer land inwaarts is.
Bij Fatima liggen prachtige grotten die zeker het bezichtigen waard zijn!
Het gehele gebied beslaat zo’n 39.000ha.
U kunt bij ons wandelgidsen lenen die verschillende wandelingen door dit prachtige gebied beschrijven.