(Jacht)honden in Portugal

30 oktober 2012.

Honden in Portugal
In Portugal wordt er veel gejaagd. Het jachtseizoen loopt van augustus tot maart en iedere donderdag en zondag zijn de schoten van de jagers te horen. Er worden veel honden gebruikt in de jacht en helaas worden veel honden ook achtergelaten of raken kwijt tijdens de jacht. Zo’n achtergebleven (kwijtgeraakte) hond wordt dan ook ongeschikt bevonden. Dat zorgt voor veel thuisloze honden. De hondenasielen zitten overvol en de meesten kunnen geen honden meer aannemen. Door de crisis zijn ook veel Portugezen niet meer in staat om verzorging te geven en voer te kopen voor hun hond ( of kat). Dat houdt weer in dat ze de honden ( en katten) achterlaten in de bossen of bij boerderijen dumpen en in het ergste geval “weggooien” in een afvalbak.

Ieder jaar lopen er weer talloze honden langs de kant van de weg uitgemergeld, omdat ze geen eten kunnen vinden. Ze sterven van de honger , hebben ziektes of liggen aangereden langs de weg. De asiels zitten overvol en in de gemeente asiels worden honden afgemaakt (ook jonge honden) omdat er gewoonweg geen plek meer voor ze is.
Gelukkig worden er wel steeds meer initiatieven genomen door dierenliefhebbers. Alle kleine beetjes helpen.
Twee weken geleden werden ook wij weer geconfronteerd met een jonge hond die op de weg voor dood lag. Wij konden het niet over ons hart verkrijgen om hem daar te laten. Te zwak om te lopen, doordat hij al lang geen goed voedsel meer had gehad. En ja…nu is de roedel bij Bed & Breakfast Quinta da vida Serena uitgebreid met een zwarte rakker, genaamd Doerak.
Een vrolijk beest die aan de voet blijft lopen, want hij wil nooit meer in de steek gelaten worden.

Natuurlijk is het maar een druppel op de gloeiende plaat, maar wie goed doet, ..wie goed ontmoet .

Doerak2

 

Bovendien…. ……”Zo geeft het aardig zijn tegen-, en helpen van andere mensen en dieren je een gevoel van ‘zingeving’. Dit gevoel heeft een positieve invloed op de kwaliteit van je leven.”( budhi.nl)
True…!

 

 

Contact

Bed & Breakfast Quinta da Vida Serena
Moshi & Stoffel

Rua Principal 115
2460-202 Casal de Macalhona (Alfeizerão)
Portugal
info@quinta-serena.com

Please only follow google maps https://g.page/quinta-serena-portugal?share

0032-476.522.901
00351-963.701.908