liefe in the countryside

16 mei 2014
Het leven op het platteland heeft zo zijn charme, maar soms ook wel eens zijn minder leuke kantjes.
Over het algemeen méér leuk,.. dan niet leuk.
Positief is natuurlijk de fantastische natuur en sowieso het prachtige uitzicht over de landerijen vanaf onze patio.

Toen we de Quinta aankochten was er een mooi stukje bos aan de zijkant van ons land. Het gaf een besloten gevoel en we vonden het heerlijk. De vogels te horen en de uilen die ’s nachts op jacht gingen. Op een ochtend…het gescheur van motorzagen…in twee dagen…weg bos. Nooit meer iets voor terug gekomen. Positief aan dit gebeuren…minder bosbrand gevaar zo dicht bij ons huis.
De boeren gebruiken soms machines om hun land te bewerken en te bemesten/besproeien waarbij je denkt dat er een grote jumbo gaat landen op je landgoedje. Het positieve is dat dit maar een een uurtje is en… éénmaal in de zoveel weken. Bijna alles gebeurt verder met de hand en de hak. Voor de rest…een vredige rust en vriendelijke boeren die je laten meedelen in hun oogst.
Kikkers en krekels die met z’n allen soms zoveel lawaai maken dat het een heel huisconcert is…gratis!
Portugese Fado , maar dan anders 🙂
Zoveel verschillende vogeltjes en de buizerds die rondzweven op de wind…prachtig om naar te kijken (konden we maar met ze meekijken).
De bijzondere Hop, die bij ons in grote getalen rondvliegen en hun prachtige kuif laten zien. Je herkent de hop aan zijn geroep: hoep hoep hoep…word je echt wel blij van…
De smaragd hagedis die nog iets prehistorisch heeft als je hem ziet. Prachtige kleuren…
De tientallen kleine hagedisjes die in de zon liggen en wegschieten bij een kleine beweging.
Soms ligt er een slang te zonnen, zijn wél eng, maar niet giftig. HET natuurlijke bestrijdingsmiddel middel tegen de muizen.
En ja, die muizen ( kan ook een vogeltje zijn) kruipen wel eens onder de dakpannen en besluiten dan óók nog eens om daar dood te gaan…tja…..dan komt de natuurlijke opruimdienst weer langs…
Vliegen…de natuurlijke opruimers van kadavers of kadavertjes…Ze moeten alleen niet met hun vieze pootjes en zuignapje aan m’n eten zitten. Dus overal beschermnetjes overheen…
Vuurvliegjes, ..die ’s avonds een sprookjesachtig gevoel geven, terwijl de uilen roepen en soms laag over de weg heen scheren…geluidloos.

Ben ik nog wat vergeten…? Als dit zo is schrijf ik het nog wel een keertje op …

Contact

Bed & Breakfast Quinta da Vida Serena
Moshi & Stoffel

Rua Principal 115
2460-202 Casal de Macalhona (Alfeizerão)
Portugal
info@quinta-serena.com

Please only follow google maps https://g.page/quinta-serena-portugal?share

0032-476.522.901
00351-963.701.908