Senang en Makan Makan

20 november 2013.

Senang voelen en Makan Makan.

Één van de vragen die we vaak krijgen van onze gasten is natuurlijk of wij óók van die ervaringen hebben gehad zoals te zien zijn in het programma “ik vertrek”…….
En ja,…. natuurlijk hebben wij ook de meest vreemde dingen meegemaakt, waarvan je later denkt…ooit schrijf ik er een boekje over.
In tegenstelling van wat je vaak op de televisie ziet, hebben wij wel onderzoek gedaan naar het gebied en de mogelijkheden daar, maar ook naar de mogelijkheden die we zelf verder zouden kunnen uitwerken. M.a.w. een ondernemersplan geschreven. De Portugese taal bestudeerd, waarvan later bleek dat de Portugees totaal niet verstond van wat wij brabbelden..haha, dus maar weer naar school.
Een uitgewerkt voorbeeld van ons ondernemersplan is de goedlopende massage praktijk Senang die ik in Nederland al jaren had. Zou dit iets kunnen zijn in Portugal. En ja,…het is zéker een succes om naast de B&B een massage praktijk op hetzelfde terrein te runnen. Niets heerlijker toch dan tijdens je vakantie ook nog eens een massage te kunnen reserveren?! Pitjitten voor de Indische Nederlanders…heerrrrlijk!

Een ander voorbeeld is onze Indische Table d’Hôte. De Makan Makan wat staat voor : lekker eten.
In de zomer-maanden kook ik elke week weer andere gerechten voor de gasten en altijd zit de tafel vol. Het is een super ontspannen avond waar je vaak zulke leuke gesprekken kan hebben! Eten en drinken verbroedert..
In de winter kook ik 1x (soms 2x) per maand voor de buitenlanders (Nederlanders/Belgen/Engelsen/ Duitsers) in de directe omgeving, maar ook dan komen er zelfs gasten mee- eten die wel zo’n 45 km verder wonen.( wat wij als een groot compliment ervaren!) Het is altijd een gezellig samen zijn. Houtkachel aan met Andy Tielman op de achtergrond. Een enkele keer laat ook de Portugees zich verleiden tot het exotische eten.

Waar komt dit idee vandaan…eigenlijk heel eenvoudig…zowel bij Jaap als bij mij zijn er Indische roots. Deze Indische roots zijn terug te vinden in de aankleding van onze B&B en in onze manier van het leven beleven. (Pelan Pelan)
We proberen hier te leven zoals WIJ het fijn vinden en tot nu toe lukt dat.
Op de vraag of wij ons thuis voelen in Portugal…hebben we één antwoord:

We voelen ons hier SENANG!

Contact

Bed & Breakfast Quinta da Vida Serena
Moshi & Stoffel

Rua Principal 115
2460-202 Casal de Macalhona (Alfeizerão)
Portugal
info@quinta-serena.com

Please only follow google maps https://g.page/quinta-serena-portugal?share

0032-476.522.901
00351-963.701.908