Tijdlijntje

20 juni 2014
Wij wonen nu al geruime tijd in Portugal en een jaartal geeft soms een bijzondere herinnering.

In september 2007 hebben wij deze Quinta aangekocht. Na een zoektocht door dit gebied ( SILVERCOAST) en vele huizen en boerderijen bekeken te hebben, vielen we voor deze oude Quinta met het prachtige uitzicht op de landerijen en bossen.
Op 1 april 2008 opende wij onze deuren voor onze gasten. Vanaf het begin verliep de verhuur goed. Wij ( de digibeten) waren zelfs verbaasd dat we “zomaar” gevonden werden op het internet.
In april 2009 ontvingen we onze éérste ZOOVER AWARD. Wat een positieve opsteker was dat!!
Het ontstaan van “de wall of fame” is een feit, waar later meerdere AWARDS kwamen te hangen.
In NOVEMBER 2010 overleed onze buurman Canuto aan wie wij veel te danken hebben gehad. Hij introduceerde ons in het dorp en omgeving. We hebben fantastische avonden in zijn keukentje doorgebracht met heerlijke zelfgemaakte wijn en chourico op het houtvuur.
In APRIL2011 onze zakelijke FACE BOOK pagina gestart.
Bed&breakfast Quinta Da Vida Serena.
http://tinyurl.com/av53voj
Daar kan ik een hoop op kwijt wat ik te melden heb over onze activiteiten en aanbiedingen en waar we zoal mee bezig zijn. In dat jaar werden er ook in het voorjaar 4 kleine hondjes gedumpt bij onze poort. Een kennismaking van de ander kant van Portugal…ze gaan toch wel anders om met honden/katten/paarden. Met een leuke aktie van een vriendin, werd er een donatie lunch op touw gezet, waardoor ze allemaal zijn gevaccineerd, gechipt, gecastreerd, gesteriliseerd. 2 hondjes hebben een goed tehuis buiten ons paradijs gevonden en 2 hondjes zijn nog hier met onze eigen 2 honden. Alles in pais en vree.
In APRIL 2012 vierde Jaap zijn 60e verjaardag met vrienden en familie hier in Portugal met heerlijk eten en fantastische muziek op onze zonnige Patio. Vooral de zonnige patio was het benoemen waard, want het had de hele week daarvoor geregend en juist die dag…. Een zomerdag!!
In september werd onze 2 kleinzoon geboren!!
In MEI 2013 maakten we het mee dat mijn ouders 65 jaar getrouwd waren. Dus een weekje Nederland! FEESTJE!!
De Quinta hebben in handen gegeven van vrienden die voor huis, gasten en dieren hebben gezorgd.
Dankbaar dat we dit konden meemaken.
In MEI 2014, na jaren wachten, eindelijk de laatste stempel gekregen op onze (verhuur)vergunning en daarbij het ozo “belangrijke bordje” AL. ( Alojamento Local).

AL (tijd) goed

AL (tijd) goed

 

 

 

 

 

 

 

Okay,..het positieve van de ENORME bureaucratie….je bouwt wel een band op met de gemeente J

Het plastic bordje aan de deur verandert niet veel aan de verhuurkwaliteit, daar we altijd goed zorgden voor veiligheid en hygiene etc etc. Sowieso als je 35 jaar ervaring hebt in de zorg/dienstverlening kan je wel spreken van ervaringsdeskundigheid.
Én we konden gaatjes blijven boren , want de 6e ZOOVERWARD kwam ook binnen.

Já…het zijn wel schouderklopjes die we onszelf geven, maar als we ons gastenboek doorlezen en op ZOOVER/ TRIPADVISOR kijken….dan doen we het niet slecht en weten we dat we op het juiste pad zitten.
We zijn best wel trots op onszelf, en gaan vol vertrouwen het 7e seizoen in met onze gasten.

Natuurlijk zijn er in al die jaren meerdere momenten geweest die het herinneren waard zijn, misschien voor een andere keer…
“Weet je nog…??!!”

Contact

Bed & Breakfast Quinta da Vida Serena
Moshi & Stoffel

Rua Principal 115
2460-202 Casal de Macalhona (Alfeizerão)
Portugal
info@quinta-serena.com

Please only follow google maps https://g.page/quinta-serena-portugal?share

0032-476.522.901
00351-963.701.908