vroeguh....

26 februari 2013.

Vroeguh…….

Wat deed ik “vroeguh” op zondag? Niet zo héééél veel.

Hoewel het niet uit geloofsovertuiging gebeurde, hadden we wel een rust(ige) dag en onze zondagse kleertjes aan. Ik woonde in Maasluis, stad aan de Waterweg, o.a. bekend door de boeken van Maarten ’t Hart. Maassluis was op zondag niet echt een levendig stadje, behalve dat er voor de meeste inwoners minimaal 1x per dag de kerkgang was.
Voor ons gezin was het de tijd voor een familie bezoekje of om op visite te gaan bij kennissen. Dat kon natuurlijk ook andersom zijn… onze mooie kleertjes aan, netjes gedragen en met 2 woorden spreken J
Op visite, dat betekende een ritje met de auto, wat op zichzelf altijd een leuk tripje was.
Óók werd er vaak gewandeld. Voor mij ging de wandeling dan geregeld met mijn ouders en zusje naar het hertenkamp in Maasland.

Later deden we met ons eigen gezin eigenlijk hetzelfde. Zondag was een dagje om de natuur in te gaan. Wandelingen in de bossen met kinderen en honden. Wij woonden ondertussen in Leusden. Een prachtige bosrijke omgeving.

Nu wonen we in Portugal en ook hier weer een prachtige groene omgeving en toch vlakbij het strand. We “eten” van twee walletjes en genieten van de heuvels en bossen, maar maken ook prachtige strandwandelingen langs de indrukwekkende Atlantische kust.
Wij.. én de honden.
Afgelopen zondag hebben we een pracht wandeling gemaakt in een “sprookjesbos”. Het was er zo ongerept en zuiver.

We zagen wat de storm van 19 januari 2013 had aangericht. Een storm die niet in het (Nederlandse) nieuws is geweest, maar wel het land in z’n greep had. Daar elektriciteit en telefoonkabels bovengronds zijn kan je je wel voorstellen dat dit alles grote storingen heeft gegeven en het heeft dagen geduurd voordat de problemen waren opgelost.
In het bos lagen enorm grote bomen over het pad.
Het maakte dat we een avontuurlijke wandeling hadden. Beetje klimmen en klauteren….
We dachten slim te zijn en de plek als “favoriet” vast te leggen in ons navigatie systeem, helaas zijn wij van die handigerds…en waarschijnlijk toch vergeten om het te “saven”…..:-(

 

Contact

Bed & Breakfast Quinta da Vida Serena
Moshi & Stoffel

Rua Principal 115
2460-202 Casal de Macalhona (Alfeizerão)
Portugal
info@quinta-serena.com

Please only follow google maps https://g.page/quinta-serena-portugal?share

0032-476.522.901
00351-963.701.908