Winter onderhoud bij Quinta Serena in Portugal

gedachtenspreuk

Vaak vragen mensen zich af wat wij gaan doen na het verhuurseizoen . Ons verhuurseizoen loopt vanaf april tot en met oktober en dan sluiten we de B&B om eerst eens een paar weken te gaan genieten van …niets doen! Daarna…Winteronderhoud bij Quinta Serena in Portugal!!

Na een paar weken van niets doen, starten we hier aan het onderhoud van de kamers, tuin en niet te vergeten van ons eigen huis!
Bovendien is het dan tijd om alle sociale contacten weer aan te halen. Zowel hier in Portugal, maar is het ook weer tijd om familie en vrienden te bezoeken in Nederland.

Deze keer besloot ik wat onderhoud aan mezelf te verrichten en om het seizoen af te sluiten met een retraite in de Algarve.
Een 10 daagse Vipassana cursus.
Deze 10 dagen waren zeer intensief. Je gaat hier leren mediteren  met een methode die zeer oud en uit het Budhisme afkomstig is.  10 Dagen mediteren, zo’n 10 uur per dag,  zonder spreken, oogcontact of fysiek contact. Mannen en vrouwen gescheiden van elkaar. De mensen die mij kennen, zeiden me dat hun dat zó moeilijk leek, …niet spreken, maar dit was het makkelijkste gedeelte van deze 10 dagen. Het is ook wel eens fijn…zonder  “masker op” niet te hoeven/moeten socializen met mensen die je niet kent. Gewoon bij jezelf blijven.

Na een aantal dagen van grotendeels fysiek “pijn” lijden, want je zit en dat is je lichaam niet gewend om zoooo lang te zitten,  komt  de rust in je geest en voelt het toch wel heel opgeruimd daar boven worden. Wat een helderheid zonder alle prikkels van buitenaf.
Oh ja…we hadden namelijk ook onze telefoon moeten inleveren…:-). Dus géén post nakijken, géén nieuws, géén fb enzovoort,….Géén boeken om te lezen, géén pen en papier om te schrijven…
Alleen “the battle with the monkeymind”. Hoe ga je er mee om en hoe ga je er mee samenleven…
Wat een overvloed aan onverwerkte prikkels/ervaringen zitten er in het onderbewuste…die nu een weg vonden naar het bewuste…

Met de geleerde technieken leer je er op een objectieve manier mee omgaan…het is verbazingwekkend!

Het gaat te ver om alles op te schrijven aan ervaringen, maar ik kan jullie verzekeren…het is de moeite waard geweest en ik denk al aan een herhaling van de Vipassana na het seizoen van 2017.

vipassana-1100779_960_720

 

Contact

Bed & Breakfast Quinta da Vida Serena
Moshi & Stoffel

Rua Principal 115
2460-202 Casal de Macalhona (Alfeizerão)
Portugal
info@quinta-serena.com

Please only follow google maps https://g.page/quinta-serena-portugal?share

0032-476.522.901
00351-963.701.908