Winterseizoen

21 januari 2015
In het winterseizoen proberen we altijd al het onderhoud van de appartementen te doen.
Bij het brainstormen over het nieuwe seizoen (2015) hebben we ook vaak leuke ideeën, die soms totaal niet uitvoerbaar zijn.
Maar ja,…bij brainstormen is het dan ook de bedoeling om uit die enorme voorraad ideetjes een paar leuke te halen en te kijken óf ze haalbaar zijn.
We nemen ons altijd voor om géén grote projecten meer aan te halen, omdat het goed is zoals het is. Tóch…komt er altijd wel weer iets opborrelen.
En een klein projectje wordt toch vaak weer een wat groter projectje. 🙂
Tot nu toe hebben we een prachtige winter gehad en hebben we méér dan eens genoten aan de boulevard van het relaxte leven in Portugal.
In de zomer is daar weinig tijd voor. Goed teken toch?? Druk met de B&B!!
Ook onze huisdieren passen zich altijd aan. In de winter meer tijd om te spelen en te wandelen dan in de zomer. (Beetje omgekeerd hè?!)
We hebben 4 honden en 2 katten.
Alles Portugees.
Hond Bor, is onze eigen keus geweest. De rest is hier gedumpt en was uitgehongerd/verwaarloosd. Helaas konden we ze niet herplaatsen, dus uiteindelijk hebben ze hier hun mandje gevonden.
Hond Bor, is de zoon van een bijna mythische hond uit de omgeving…Boy. De meeste Nederlanders hier kenden deze hond Boy met zijn bijzondere trouwe karakter.
Boy was óók een ondeugende jongen, die geregeld een paar nachtjes ging stappen met Portugese “schonen”. Ze hebben allemaal behaarde “benen”en “armen”en niet te vergeten een snor.
Gevolg….resultaat… Bor, onze hond.
Bor heeft de prachtige eigenschappen van zijn vader, maar ligt wel liever bij de kachel, dan zich te vermoeien met ongenaakbare Portugese “schonen”. Bovendien is het een “je weet wel reu”.
Verder zijn er nog Ukkie, een klein langharig tekkelachtig lieverdje. Chicco, die in de zomer de blonde amor is van veel gasten en Doerak, die ook een echte Doerak is. Een middelgrote soort Labrador die, soms een beetje lomp, wil laten zien hoe vreeeeselijk lief hij is.
De katten, Rover en Vlekje, zijn echte jagers. Komen geregeld thuis met hun buit, maar “jagen” ook wel eens op eten wat gewoon op een bordje ligt.
Al met al …we wonen op een boerderij en dit zijn onze “beesten”
Verder hebben we een goede band met onze Portugese overbuurman, waarvan wij het paard verzorgen omdat hij geregeld in het buitenland is vanwege zijn werk. Dit paard heeft een onbevlekte ontvangenis gehad(haha), ’s Morgens was er opeens een prachtig veulen.
Al met al,…we vervelen ons nooit.
We genieten wel altijd!

 

 

Contact

Bed & Breakfast Quinta da Vida Serena
Moshi & Stoffel

Rua Principal 115
2460-202 Casal de Macalhona (Alfeizerão)
Portugal
info@quinta-serena.com

Please only follow google maps https://g.page/quinta-serena-portugal?share

0032-476.522.901
00351-963.701.908